Λόγια του Βαρδάρη

 • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Προεδρία της Δημοκρατίας
  12/10/2019 17:57

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Προεδρία της Δημοκρατίας

  Το όνομα του ακούγεται το τελευταίο διάστημα για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, μόλις ολοκληρωθεί η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου. 

  Ο λόγος για τον πρώην υπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίον δημοσιεύματα θέλουν να βρίσκεται στην σχετική λίστα των... υποψήφιων προέδρων της Δημοκρατίας που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Τι απαντά άραγε ο ίδιος;

  "Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό, γίνεται μία συζήτηση η οποία θα έλεγα ότι είναι μάλλον δημοσιογραφική, δεν νομίζω ότι αυτές οι συζητήσεις είναι συζητήσεις οι οποίες έχουν πολιτικό και θεσμικό περιεχόμενο, αλλά, εν πάση περιπτώσει, πρόσωπα υπάρχουν πολλά και άξια να αναλάβουν το ρόλο αυτό. Σημασία έχει η χώρα να έχει ένα ρυθμό, να έχει μία προοπτική, να νιώθει ότι είναι συνεκτική, ότι είναι ασφαλής, ότι είναι αξιοπρεπής. Διότι εδώ έχουμε ανάγκη από έναν νέου τύπου πατριωτισμό ο οποίος να δημιουργεί μία αίσθηση σε όλους ότι μετέχουν κάπου, ότι έχουν μία ελπίδα. Λοιπόν, αυτό το έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια και πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτό το αίσθημα αξιοπρέπειας, συμμετοχής και προοπτικής" ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος. 


Δείτε ακόμα